Our sponsors

INSIDE / DIN CUPRINS:
Las Vegas Real Estate (Sergiu Iosof)
Las Vegas Entertainment (Amelia Avram)
DHS Steps Up Employer Sanctions For Hiring Illegals (Jon Eric Garde, Esq.)
Turneul Nationalei Romaniei... (Amelia Avram)
Targul International de carte "GAUDEAMUS"... (Ioan Iacob)
SFATURI UTILE... PENTRU FEMEI: Crema, prietena mea... (Iudit Badiu)
Bucate pentru suflet de roman (Octavian Blejusca)
702.566.7662 (702.566.ROMANIAN)
PO Box 98041, Las Vegas, NV 89193-8041
   

XVI -JUNE, 2006

Locations of visitors to this page
NOI SUNTEM ROMÂNI

STIRI DIN COMUNITATE

·4 iunie. Ziua Internaţională a Copilului s-a desfăşurat, în Las Vegas, duminică, 4 iunie, în parcul Aloha Shores, situat la intersecţia străzilor Cheyenne şi Buffalo. S-au organizat diverse jocuri pentru copiii prezenţi, cum ar fi: boom buster, hot potato, war tag, etc. O trambulina, bounce house, a fost instalată pentru copii; face painting şi hair coloring nu au lipsit, precum nici micii, mâncarea şi băuturile răcoritoare. În ciuda temperaturilor ridicate, de peste 100ºF, numărul românilor prezenţi la acest eveniment a fost destul de mare. Vocea deosebită a Domnului Gheorghe Stoica şi melodiile interpretate de dumnealui au încântat şi antrenat pe cei prezenţi. Acest eveniment a fost sponsorizat de diverse firme româneşti şi americane din Las Vegas, precum şi de persoane fizice. Fondurile adunate cu această ocazie au fost donate Misiunii Ortodoxe Române din Las Vegas “Adormirea Maicii Domnului” pentru construirea viitoarei biserici.
·4 iunie. Sfintirea Pietrei de Temelie a Bisericii Ortodoxe Romane “Sf. Gheorghe” din Las Vegas. Slujba de Sfinţire a Pietrei de Temelie a fost săvârşită de către Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscopul NICOLAE al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române in America şi Canada, alături de Preotul Paroh Aurel SAS. Totodată, la acest eveniment unic pentru comunitatea românească din Las Vegas au fost prezente diverse personalităţi politice române şi americane. Detalii puteţi afla citind “Cuvântul ÎPS Arhiepiscop Nicolae către românii din Las Vegas” (pagina 1), interviu realizat de Redactorul Sectiunii de Religie a Las Vegas Romanian Journal, Dna. Iuliana Popescu Lucan; precum şi din Momentul Aniversar prezentat de Alexandru Lucan, cu titlul: “Încredere, Dăruire şi Tenacitate: un vis devine realitate” de pe pagina 7. Masa organizată cu această ocazie a fost donată de Dna. Lia Roberts.
·Duminică, 28 mai, la Biserica Ortodoxă Română “Sf. Gheorghe”, Familia Mihaela şi Tiberiu Toboşar a donat o icoană cu “Sf. Gheorghe”, deosebit de frumos pictată de Domnul Tiberiu Toboşar. Această icoană a fost sfinţită de către Preotul Paroh Aurel Sas în aceeaşi duminică, după Sfânta Liturghie. Icoana a fost afişată duminică, 4 iunie, pe terenul unde se va construi viitoarea biserică, alături de fotografia cu imaginea viitoarei biserici, de-a lungul Slujbei de Sfinţire a Pietrei de Temelie.
·Restaurantul cu meniu românesc Hungarian Restaurant a fost vândut. Începând cu data de 1 mai, restaurantul a intrat în posesia noilor proprietari.
·Hungry Horse Restaurant, restaurant cu meniu romanesc şi proprietari de origine română, şi-a deschis uşile pentru toţi românii la începutul lunii mai. Aspectul interior plăcut şi curat, precum şi meniul diversificat atrage numeroşi clienţi. Sunteţi invitaţi să gustaţi din mâncărurile cu specific românesc, şi nu numai. Pentru detalii vedeţi reclama restaurantului pe pagina 20.

Paul Papiu
Las Vegas, iunie 2006

Aflata deja in America in luna mai, cantareata Carmen Serban a raspuns unei invitatii venite din partea familiei Danciu de a oferi un spectacol - petrecere pentru romanii din Las Vegas care ii indragesc muzica.
Pe data de 9 mai, la cafeneaua sarbeasca Derby, circa 40 de romani au raspuns si ei invitatiei la petrecere si s-au bucurat de cantecele interpretei, cum ar fi: ”Vad numai oameni necajiti”, “M-ai gasit si ai noroc”, “Nu ma uita” si alte slagare ale caror versuri au fost fredonate impreuna cu Carmen. S-a dansat, s-a glumit si s-a petrecut in stil romanesc pana la o ora foarte inaintata in noapte si toti cei prezenti au experimentat impreuna cu solista romanca o intreaga serie de trairi intense transmise prin versurile cantecelor ei, de la dragoste si regret, pana la bucuria simpla de a trai si, mai ales, dorul de casa pe care romanii prezenti il experimenteaza zi de zi.
Fanii din Las Vegas ai lui Carmen i-au multumit interpretei ca i-a delectat cu muzica ei si ca le-a reamintit, prin ea, de tara si de toate lucrurile dragi lor lasate in urma, si, cu totii i-au facut o calda invitatie de a reveni in orasul nostru si in viitor.

Amelia Avram
Las Vegas, iunie 2006
DIN ROMANIA:

Castelul lui Dracula retrocedat familiei de Habsburg

Castelul Bran, locul mitic caruia in toata lumea ii este asociata existenta vestitului Conte Dracula, a fost retrocedat in luna mai, impreuna cu cele 12 hectare de pamant aferente, lui Dominic de Habsburg, fiul Principesei Ileana de Romania, proprietarul de drept al castelului.
Fortareata medievala etse cunoscuta istoric ca locul unde a fost intemnitat Vlad Tepes si ea fusese confiscata in mod abuziv de catre regimul communist in 1948.
Hotararea retrocedarii castelului se doreste a fi o dovada a stabilitatii politice si legislative din Romania, in pragul aderarii la Uniunea Europeana.
Donat de municipalitatea Brasov Reginei Maria in 1920, castelul fusese lasat de catre Domnia Sa mostenire prin testament Principesei Ileana, al carei fiu, Dominic de Habsburg, a copilarit in el pana la varsta de 10 ani.
Conform actului de retrocedare, familia de Habsburg se angajeaza sa il pastreze ca muzeu pentru inca trei ani, dupa care statul roman urmeaza sa renegocieze fie cumpararea proprietatii, fie gasirea unei formule in care fortareata sa ramana accesibila publicului.

Amelia Avram

top

RoPlus Radio
UN RADIO PENTRU ROMANII
DIN AMERICA DE NORD

OUR ADVERTISERS:
AMRO Travel
www.amrovacations.com
702-250-5003

B MODERN SALON

702-247-6252

Hair - Nails - Skin - Hair Extensions

CRISTINA LAZAR-LOPEZ
Realtor
702.235.2584
www.cristinalazarlopez.com

SALON UNIQUE
702.871.4247

DE VANZARE:
Icoane ortodoxe si metaniere la comanda

702.443.5712

Orthodox lithographies
(702) 457-5175
Nick Damian
Realtor
(702) 221- 6074
Allen's Realty Inc.
Allen Nencescue
Realtor * Broker
(702) 355-3021

 

Copyright © 2006 LAS VEGAS Romanian Journal. All rights reserved.